Na putu prema gore

petak, 06.12.2013. -
mirjana_preis_630

Na putu prema gore je predstava nastala u koprodukciji Mirjane Preis i Studija za suvremeni ples, a izvodi je Branko Banković. Predstava na duhovit način govori o aktualnim problemima današnjice, samoći, izolaciji i otuđenosti. U svijetu sveopće brzine i kakofonije odnosa hara epidemija osamljenosti. Djelo istražuje međuljudske odnose, granice koje određuju kada igra postaje stvarnost te kada zaigrana interakcija prerasta u suodnos.

Naglasak istraživanja autorice je na likovnosti i tjelesnosti. Istražujući kako lutka reagira  na tijelo plesača i kako tijelo plesača reagira na lutku definira se specifičan izvedbeni govor predstave. Spajajući upravo ta dva elementa, lutku i tijelo Mirjana Preis proizvodi simboličke likovne odnose i stvara provokaciju.

Mirjana Preis, koreografkinja s dugogodišnjim stažem na hrvatskoj plesnoj sceni, autorica je niza hit predstava i dobitnica brojnih priznanja, među kojima i Nagrade hrvatskog glumišta za najbolju plesnu predstavu u 2004. godini za predstavu Kaputt

Premijera predstave bit će održana u subotu 7. prosinca u Galeriji Greta. Zbog malog prostora galerije, bit će održane dvije izvedbe, jedna u 18.30 sati, a druga u 20 sati.


Povezano