Još nekoliko šansi

ponedjeljak, 22.02.2016. - utorak, 23.02.2016.
bacaci_sjenki_neretva_630

“Ako niste imali priliku 187. g prije Krista, pa onda 1942., 1967, 1969. ili 1992. poslije Krista boriti se na Neretvi, imate sada – nemojte propustiti svoju povijesnu šansu! Nadpovijesni i metadramski izvedbeni antispektakl Bitka na Neretvi je odgovor na potragu za Arhimedovom točkom u svemiru. To je naprasno neprekinut i nedosljedan scenski dijalog dvoje ljudi u potrazi za samim sobom. To je pokušaj promišljanja pojmova i ponuda sreće, emancipacije, slobode, sigurnosti, odgovornosti i budućnosti u doba permanentnog dokidanja i pretpostavljanja dijaloga i smisla. Ta potraga, ona je i zamišljeno i stvarno promišljanje zelene doline suvremenosti u događajnom prostoru-instrumentu scene koja je u mogućnosti promišljati sve”, stoji u najavi predstave. 

Izvedbe su zakazane za utorak, 23. veljače, i srijedu, 24. veljače, u 19 sati.

Autor koncepta i redatelj je Boris Bakal, dramaturginja predstave je Anja Pletikosa, a scenograf i koautor je Leo Vukelić. Izvođači radova su Boris Bakal i Leo Vukelić. Glazbu i zvučne slike potpisuje Tomislav Babić, video oblikovanje Vedran Senjanović, a oblikovanje plakata Ivan Klisurić. Kostimografkinja je Ivana Bakal.

Predstava nastaje u suradnji s  Kulturno informativnim centrom Zagreb, Zagrebačkim kazalištem mladih te Centrom za ljude i umjetnost LAUBA. 

Predstava je dio inicijative “Umjetnost dostupna svima” prema kojoj se ulaznice samo rezerviraju, a svaki posjetitelj ovisno o zadovoljstvu primljenim sadržajem i vlastitom životnom standardu pri izlasku određuje iznos koji donira. Zbog izuzetno ograničenog broja mjesta publike svoje mjesto u Bitci na Neretvi možete rezervirati isključivo putem elektroničke pošte


Povezano