Izmještene razine stvarnosti

ponedjeljak, 02.10.2017. - utorak, 03.10.2017.
kuluncic_uzbinec_WEB

Suradnja umjetnica Andreje Kulunčić i Zrinke Užbinec u okviru projekta ART-ACT-BOX: Izvedba izložbe nastavlja se u izvedbi Analiza plesnog materijala projekta ART-ACT-BOX: Atelieri Žitnjak, koja će se održati u Galeriji AŽ u utorak, 3. listopada u 20 sati.

Kako stoji u najavnom tekstu Irene Bekić, “Naziv rada Andreje Kulunčić i Zrinke Užbinec, jedne vizualne i jedne plesne umjetnice, dugačak i neuobičajeno tehnicistički, dvostruka je zamka autorica. U potpunosti ‘antipoetičan’ i tehnički precizan, u velikoj je mjeri ‘autopoetičan’. Raščlambom naziva izlučuju se čvorišta konceptualne mreže koja je u osnovi rada, no s druge strane, njegov denotativni karakter, što je posve paradoksalno, zamagljuje rad. U logici imenovanja za kakvu su se odlučile autorice, naziv je lingvistički ekvivalent radu”.

Bekić stoga napominje da se gledatelji “mogu doista iznenaditi kada otkriju da je analiza, na koju su nazivom upućeni, plesni performans, niz poetskih slika izmještenih razina stvarnosti, prostora, vremena i interferencija”.

Ponovljena izvedba održat će se u srijedu, 4. listopada, u 20 sati.


Povezano