Drugi pokušaj, drugačiji prostor

četvrtak, 29.06.2017. - petak, 30.06.2017.
definity_630

Lipanj zatvara i srpanj otvara predstava de.finity nastala u Pogonatoru, Pogonovom inkubatoru suvremenog plesa i kazališta. Predstava je to umjetničkog kolektiva de.not, nastala u suradnji s ekscenom i Plesnim teatrom Ljubljana. Izvedbe su najavljene za 30. lipnja i 1. srpnja, u 20 sati, a ulaz je 30 kuna.

“Pitanja koja pokreću predstavu su kreiramo li sami svoju slobodu te možemo li i kako dekonstruirati njezina ograničenja. Odgovori se pokušavaju pronaći istraživanjem pokreta uvjetovanog osjetilima i percepcijom te kreiranjem prostora i vremena koji stvaraju vlastitu logiku i narativ.

Pokret se na prvi pogled definira kroz dinamiku, volumen i energiju, ako se usredotočimo samo na jedno objašnjenje, shvaćanje i jedan pokušaj. Drugi pokušaj, drugačiji prostor, vremenski odmak, drugačiji kontekst, cjelokupni dojam, drugačija percepcija mijenja objašnjenje i doživljaj.

Istraživanjem koncepta i motiva, djelomično određenima karakteristikama književnog predloška, dolazi se do specifične strukture koja podržava naslovom istaknutu ideju. Interpretacija naslova, ali i predstave podložna je različitom shvaćanju, ovisno o polazišnoj točki promatrača. Shvaćanje određenog dijela utjecat će na shvaćanje cjeline ukoliko se ograničimo na jedno objašnjenje. Ako se percepcija promijeni, dekonstruiraju se ustaljeni odgovori i omogućava drugačije shvaćanje”.


Povezano