Žudnja i narav

nedjelja, 08.03.2015. - ponedjeljak, 30.03.2015.
stojnic_630

Izložba Damira Stojnića Ignisogrami / Konflagracije bit će otvorena u ponedjeljak, 9. ožujka, u 19 sati u riječkom Muzeju moderne i suvremene umjetnosti.

Mnogi veliki umjetnici pokazali su da se umjetnost svojom kreacijom može približiti najdubljoj istini i spoznaji, ali ju se može zahvatiti tek onoliko koliko je dano njezinu autoru, u naznakama isprepletenim s ljudskim osjećanjima i životnim okolnostima. U tim nastojanjima Damir Stojnić dokida granice između medija performansa, slike i crteža, jednako kao što misao ukorporiranu u umjetničko djelo uobličuje u simbole kojima ilustrira svoje osobno viđenje stvarnosti.

Postav izložbe uključuje djela iz dvaju ciklusa – Ignisogrami i Konflagracije; oba označavaju umjetnikovo odazivanje svome unutarnjem porivu koji nadilazi racionalno, traganju za odgovorima i razumijevanju toga svoga intuitivnog zova. Budući da u tome nije osamljen, jer ista žudnja postoji otkad je čovjeka, u traženju tog ekvivalenta Stojnićeve su umjetničke zaokupljenosti povezane s metafizičkim, astrološkim, alkemijskim, antropozofskim i gnostičkim temama i učenjima te osobnim poimanjem naravi suvremene umjetnosti.

Izložba je otvorena do 31. ožujka.


Povezano