Začudno u svakodnevnom

utorak, 06.06.2017. - nedjelja, 11.06.2017.
Tomislav_Hršak Tomislav Hršak

Izložba Središte okolnosti dvojice nagrađivanih studenata Akademije likovnih umjetnosti, Tomislava Hršaka i Vladimira Novaka otvorit će se 7. lipnja u 20 sati u Francuskom paviljonu Studentskog Centra.

U kružnom prostoru arhitektonski vrhunski izvedenog Francuskog paviljona Hršak i Novak postavit će svoje site-specific kiparske instalacije ambijentalnog karaktera. Na prvi pogled, njihove dijametralno različite instalacije postati će dijelom jedne logične cjeline. Dispozicijom njihovih djela stvaraju se novi odnosi u kojima će posjetitelji, ulaženjem tijelom u prostor, imati priliku otkriti novu dimenziju određenu odnosom arhitekture, materičnosti i virtualnog, gdje se konačni trenutak spoznaje otkriva u pogledu prema okulusu, izvoru svjetla u kojem se potvrđuje težnja ka uspinjanju nanovo otvarajući pitanje pronalaženja začudnog u onom svakodnevnom. (iz predgovora Maje Flajsig)

Tomislav Hršak rođen je 1992. godine u Zagrebu. Završio je Školu za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok na smjeru grafičkog dizajnera 2011. godine te iste godine upisuje Akademiju likovnih umjetnosti u Zagrebu. Trenutačno je na završnoj godini diplomskog studija na nastavničkom odsjeku na smjeru kiparstvo u klasi Daniela Kovača.

Vladimir Novak je rođen 1987. godine u Zagrebu. Nakon preddiplomskog studija krajobrazne arhitekture, 2011. godine upisuje kiparstvo na Akademiji likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu. Studirao je pod mentorstvom Slavomira Drinkovića, a trenutno završava diplomski studij u klasi Dalibora Stošića. Dobitnik je rektorove nagrade u akademskoj godini 2014./2015. Član je HDLU-a od 2016. godine. Živi i radi u Zagrebu i Lausannei.

Izložba se održava u sklopu interdisciplinarnog umjetničkog događanja Harmonija disonance. Njen program okuplja studente Akademije dramske umjetnosti, Akademije likovnih umjetnosti, Muzičke akademije i Tekstilno­tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu u zajedničkom predstavljanju heterogenih umjetničkih izraza i izvedbenih praksi koncentriranih u nekoliko dana zbivanja. 

Izložba ostaje otvorena do 12. lipnja.


Povezano