Rudnik kao izvor nadahnuća

petak, 13.04.2018. - petak, 27.04.2018.
vladimir_knezevic_WEB

U subotu, 14. travnja u 20 sati u Galeriji KuC-a Lamparna u Labinu u sklopu sastanka regionalne suradničke platforme Rudnici kulture i izložbenog ciklusa V.I.T.R.I.O.L. otvara se samostalna izložba Tiranska prisutnost predmeta samoukog kipara Vladimira Kneževića.

Izložbom će biti obuhvaćene skulpture i nađeni objekti koje je Knežević napravio ili sakupio tijekom svog rada u Rudniku Ljubija i nakon odlaska u mirovinu. 

Po profesiji rudarski tehničar, Knežević je rođen 1948. godine u Ljubiji (BiH, autonomni distrikt Prijedor), gdje i danas živi i radi. Diplomirao je na Fakultetu strojarstva i brodogradnje u Zagrebu, a radni vijek proveo kao konstruktor u nekadašnjem Rudniku željezne rude “Ljubija”.

Sveobuhvatni stvaralački opus autora iznikao je upravo iz njegovog dugogodišnjeg rada u Rudniku Ljubija, koji je još uvijek izvor njegovog umjetničkog nadahnuća.  Član je Udruženja likovnih umjetnika Republike Srpske i Udruženja likovnih umjetnika Prijedora. Do sada je u zemlji i inozemstvu samostalno izlagao 22 puta, a kolektivno više od 40 puta, te je autor 5 skulptura za javne prostore.

Izložba je otvorena do 28. travnja.


Povezano