[PROSTOR] B-day Party

Split, Prostor
subota, 01.07.2023.
izvor: Culture Hub Croatia

Platforma Culture Hub Croatia (CHC), koja upravlja kreativnim hubom Prostor, poziva sve zainteresirane da im se pridruže na proslavi drugog rođendana Prostora u subotu, 1. srpnja od 18 do 22h.

Iz najave: “Rođendansko slavlje započinje uz Networking drinks u 18h, distribucijom posebne limitirane serije piva. Craft pivo dolazi iz Burgasa (Bugarska), iz proizvodnje Beer Bastards. Njihova misija je osmisliti jedinstvene recepte u vlastitom stilu s najboljim sastojcima koje mogu pronaći i stvarati svoja piva u različitim pivovarama diljem Europe. Limenke ovog piva upotpunjene su ilustracijama na etiketi koje je, posebno za rođendan Prostora, izradila ilustratorica Lucija Bužančić. Nakon što popijete pivo, ponesite ilustraciju sa sobom! Etiketu je moguće skinuti i uokviriti za uspomenu. Dostupno je samo 60 limenki, stoga požurite ako želite primjerak za sebe!

Program se nastavlja Meet-upom Kreativna razmjena – osnaživanje žena u kulturi koji će se održati od 18:30 do 19:30 sati s predstavnicima kreativnog hub-a Destil iz Albanije koji će prezentirati svoj prostor i programe, s fokusom na Akademiju za poduzetnice. Članovi njihove zajednice, Thurje Handmade i umjetnica Gerta Xhaferaj, kao alumniji Akademije, predstavit će svoja iskustva. Nakon prezentacije održat će se neformalni razgovor o osnaživanju žena u kreativnom poduzetništvu. Događanje se održava na engleskom jeziku. Meet-up je omogućen zahvaljujući programu razmjene Twin Hubs u okviru projekta Creative FLIP sufinanciranog od strane Europske unije, pod vodstvom Goethe Instituta Belgija.

U 20:00h održat će se otvorenje izložbe: 16’, umjetnice Gerte Xhaferaj. Gerta Xhaferaj albanska je vizualna umjetnica i fotografkinja. U svome radu bavi se temama kulturnog identiteta, dinamikom urbanog krajolika, transformacijama grada i retroaktivnim promjenama sebe i sjećanja. Izložba 16’ zadire u te teme predstavljajući ih kroz ambijentalnu instalaciju koja se sastoji od video rada 16’ i serije fotografija Aesthetic Abortion. Izložba se može razgledati do 18. kolovoza, svakim radnim danom od 10 do 19 sati.

Od 20:30 do 22 sata, na platou ispred Prostora, prisutni će imati priliku uživati u glazbenom setu Sare Nikšić, a.k.a. Inner Child. Sara Nikšić je morska biologinja, bioakustičarka, glazbenica i edukatorica. Osnivačica je interdisciplinarnog projekta Inner Child kroz koji povezuje svjetove znanosti i umjetnosti. Surađivala je s nekim od najboljih svjetskih producenata elektronske glazbe, a njeni albumi su osvojili razne nagrade. Nakon višegodišnjeg izbivanja vratila se u Hrvatsku gdje stvara glazbu i druge čarobne priče u svom studiju kraj mora.

Sve aktivnosti su besplatne i otvorene za javnost.”


Povezano