Priznanje umjetničke izvrsnosti

srijeda, 08.06.2016. - subota, 02.07.2016.
Marija_Ancic_630

Institut za suvremenu umjetnost, Zagreb i Muzej moderne i suvremene umjetnosti, Rijeka pozivaju na izložbu radova finalista i proglašenje dobitnika Nagrade Radoslav Putar 2016, u četvrtak, 9. lipnja 2016. u 20 sati u MMSU.

Nagrada Radoslav Putar ove se godine dodjeljuje petnaesti puta, a finalisti su Marija Ančić (1982., Sarajevo), Luka Kedžo (1986., Dubrovnik), Mario Matoković (1985., Osijek), Niko Mihaljević (1985., Split).

Nagrada je organizirana u suradnji s mrežom YVAA – Young Visual Artists Award, Residency Unlimited, New York i Trust for Mutual Understanding, New York, koju je inicirala Wendy Luers s The Foundation for a Development of a Civil Society

Wendy W. Luers, osnivačica i ravnateljica Foundation for a Civil Society je 1990. zajedno s predsjednikom Vaclavom Havelom i grupom umjetnika disidenata u Čehoslovačkoj osnovala Nagradu Jindrich Chalupecky, s namjerom da se umjetnicima mlađima od 35 godina prizna umjetnička izvrsnosti, i da im se omogući iskustvo boravka u SAD-u. 

YVAA – Young Visual Artists Awards program osnovan je tijekom godina kao međunarodna mreža sličnih nagrada, s podrškom zaklade Trust for Mutual Understanding iz New Yorka. Danas 10 europskih država članica čine ovu mrežu: Češka, Slovačka, Hrvatska, Kosovo, Srbija, Makedonija, Bosna i Hercegovina, Slovenija, Albanija i Bugarska. 

Residnecy Unlimited (RU) je od 2015. organizator programa YVAA i domaćin rezidencijalnih boravaka u New Yorku. 

Izložba ostaje otvorena do 3. srpnja 2016.


Povezano