Portret prostora intimne svakodnevice

ponedjeljak, 12.11.2018. - ponedjeljak, 03.12.2018.
husman_6sa7

U utorak, 13. studenog u 20 sati u Art radionici Lazareti otvara se izložba 6 sa 7 metara Ane Hušman.

Instalacija 6 sa 7 metara mišljena je kao niz eksperimenata s prostorom koji uključuju igru fragmentima zvukovnih i svjetlosnih zapisa i tekstualne zabilješke autorice i njezinih brojnih suradnika – dramaturginje, snimatelja, montažerke, muzičara, filozofa, povjesničarke umjetnosti, grafičke dizajnerice i drugih. Rad prati i istoimena izložbena publikacija.

Reartikulirajući i kolažirajući raznovrsne teorijske reference, raznorodne književne izvore i osobne opservacije, Ana Hušman instalacijom portretira jedan od ključnih prostora intimne svakodnevice, dnevni boravak, te se poigrava s različitim nivoima stvarnosti predstavljačkog, od snimki rekomponiranja makete samog prostora do stvarnih kadrova sobe.

Ana Hušman je docentica na odsjeku za animirani film i nove medije, Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu i suosnivačica udruge Restart, gdje već dugi niz godina vodi program filmske edukacije za velike i male. Njezini su radovi prikazani na brojnim filmskim festivalima, samostalnim i skupnim izložbama. Za svoje radove dobila je više domaćih i internacionalnih nagrada.

Izložba je otvorena do 4. prosinca.


Povezano