Pomoć u umjetnosti

nedjelja, 27.11.2016. - ponedjeljak, 28.11.2016.
draga_savjeta

Završetak gostovanja besplatnog Javnog servisa za pomoć u umjetnosti – Draga Savjeta u edukacijskom programu Udruge Prostor plus, do sada realiziranom u formatima internetskog servisa i individualnih seansi, oprostorit će instalacija Draga Savjeta featuring The Precarious Three koja će biti izvedena 28. i 29. studenog, na prvom katu Filodrammatice. Ova prostorno-performativna, site-specific situacija nastoji razotkriti neuralgične točke stvaralačkog procesa koje ga preveniraju od razumijevanja unutar proizvodnih odnosa kulture kao ideološke mašinerije.

Okupljeni oko zajedničke igre stratumom nezavisne kulture kao slojem koji prestaje biti samo uvjet nastanka rada već postaje i medij stvaralaštva i mjesto reprezentacije, radovi Ivane Kalc, Tajane Josimović i Eve Simčić teže rušenju opreke između izloženog i njegove presupozicije nastojeći da ukinu mehanizme potiskivanja i tako materijaliziraju zajedničko tkivo djelovanja zamijenivši binarnosti pritisaka institucionalnog i izvaninstitucionalnog, izvanjskog i unutarnjeg, mrežom u kojoj polje djelovanja postaje kompleksna i inkluzivna rizomatična struktura.

Jedan od ciljeva Javnog servisa za pomoć u umjetnosti bio je i da, temeljem dvogodišnjeg kontakta sa djelatnicima i djelatnicama riječke kulturno-umjetničke scene, testira hipotezu umjetnosti kao prakse mišljenja simultano analizirajući strategije i politike samopomoći u kontekstu lokalne nezavisne umjetničke scene.

Više potražite na službenoj i Facebook stranici.


Povezano