Područje osobne i društvene preobrazbe

četvrtak, 05.07.2018. - četvrtak, 09.08.2018.
ivana_bajcer_630 Ivana Bajcer

U petak, 6. srpnja u 19 sati u Galeriji VN otvara se izložba Podvlačimo crtu Ivane Bajcer i Lucije Žuti.

Društveni učinak umjetničkih izvedbi Ivane Bajcer i Lucije Žuti na izložbi u Galeriji VN, koji se razvija kroz dvije različite poetike i tematska usmjerenja, nalazi se u području osobne i društvene preobrazbe. Povezane uopćeno kroz autorefleksivno bavljenje pitanjima umjetničke karijere, performativnost i korištenje teksta kao umjetničkog izričaja, Žuti iBajcer predstavljaju opreku ekstrovertiranog i introvertiranog izvođenja u umjetničkim praksama.

Križni put umjetnika dokumentira u prostoru Galerije VN istoimeni performans Lucije Žuti, koji je uključivao petnaest crnih križeva s natpisima i peterosatno hodočašće po petnaest najznačajnijih zagrebačkih galerija, muzeja i kulturnih ustanova.

Za razliku od ekstrovertiranog pristupa koji tematizira pitanje umjetničkog uspjeha, uključuje druge subjekte kroz komunikaciju s institucijama i odvija se dijelom u javnom prostoru, rad Podvlačim crtu Ivane Bajcer je usmjeren prema umjetničinoj intimi i komunikaciji sa samom sobom. Projekt se sastoji od tri cjeline – Ispiranje, (Ne)promjenjiva i Pravo na (po)grešku – u kojima autorica promišlja o samoj sebi i postupcima koji ju određuju. 

Izložba je otvorena do 10. kolovoza.


Povezano