Oživljavanje medija plakata

ponedjeljak, 19.02.2018. - ponedjeljak, 05.03.2018.
ttnp_WEB

U utorak, 20. veljače u 19 sati u galeriji Studentskog centra Karlovac otvara se izložba This Town Needs Posters, pregled rada istoimenog autorskog tandema koji čine arhitekti i dizajneri Sven Sorić i Hrvoje Spudić.

Sorićevi i Spudićevi radovi uz dizajnersko-estetski pristup predstavljaju i svojevrstan odgovor na suvremenu opsesiju hi-tech dizajnom, a autore i publiku vraćaju u reciklažu starih, pomalo zaboravljenih grafičkih tehnika dajući im novi, suvremenom trenutku prilagođeni kontekst.

Oživljavajući zbog dominacije digitalnih platformi naoko potisnut medij plakata, autori tako “naglasak stavljaju na hibridne tehnike i materijale koji se koriste pri izradi plakata, dok se informacija prenosi jasnim tipografskim kompozicijama”.

This Town Needs Posters je platforma za dizajn i ručni, analogni tisak. Djeluju unutar nezavisne glazbene i kulturne scene, a surađuju s domaćim i inozemnim izvođačima i organizatorima. Na zagrebačkom Danu D 2014. godine nagrađeni su prvom nagradom žirija, a na beogradskom Mikseru festivalu 2015. im je dodijeljen Mikser Award. Držali su predavanja na SOS dizajn festivalu u Sarajevu, na festivalu na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu, Fluid Design Forumu u Baru i Skopje Poster Festivalu.

Izložba njihovih radova do sada je postavljena u Zagrebu, Rijeci, Beogradu, Sisku, Subotici i Skopju a ovo im je premijerno gostovanje u Karlovcu.

Izložba se održava u sklopu programa Nova kultura _ Hibridni grad 018., a otvorena je do 6. ožujka.


Povezano