Odnos centra i periferije

četvrtak, 07.03.2013. - srijeda, 13.03.2013.
split_pogled_prema_mosoru_630

Prostor istraživanja projekta Performativ bili su gradovi Zadar, Dubrovnik i Split, a tema projekta istraživanje urbanog prostora i iskustva građana, pri čemu je naglasak stavljen na odnos centra i periferije. Prezentiran vizualni i audio materijali prikazuje subjektivne komentare izravno uključenih sudionika kao manifestaciju osobnih iskustava i percepcije gradova koje smatraju svojim životnim prostorom.

“Dođite i uronite u prikazane različitosti unutar hrvatskih gradova iz perspektive njihovih građana, poslušajte što imaju za reći i promotrite njihov grad kroz njihove oči!”, pozivaju organizatori. 

Otvorenje izložbe najavljeno je za petak 8. ožujka u 20 sati u Velikoj dvorani Jedinstva, Pogon – centar za nezavisnu kulturu i mlade. Izložba ostaje otvorena do 14. ožujka.

Performativ je umjetničko – istraživački projekt u organizaciji Udruge mladih muzeologa Kontraakcija (Zagreb) i partnerskih udruga Šigureca (Zadar), Art radionica Lazareti (Dubrovnik) i KVART – udruga za suvremenu umjetnost (Split) u produkciji SU Klubtura.


Povezano