O dekadenciji našeg vremena

četvrtak, 28.03.2019. - srijeda, 17.04.2019.
Rojc_630_1_0_0

U petak, 29. ožujka u 20 sati u Dnevnom boravku Društvenog centra Rojc otvara se izložba Insurrection of the Invisible koju potpisuje talijanski underground umjetnik Zolferino

Zolferino djeluje u različitim kolektivima diljem Italije, a izražava se u mediju crteža, slikarstva, streetarta, grafike. Povezan je podjednako s likovnom i glazbenom scenom, a svoj rad veže uz društvene centre, skvotove i anarhističke pokrete.

Izložba Insurrection of the Invisible prikazuje autorove crteže velikog formata iz istog naziva nastale 2019. godine. Zolferinovi radovi govore o dekadenciji našeg vremena, o ekološkoj katastrofi, o prevlasti stroja naspram čovjeka, o potiskivanju borbe i političke kritike, ali uvijek postavljajući prirodni otpor tim pojavama koji nije sklon da bude podvrgnut zakonima, granicama i preprekama.

Nakon otvorenja slijedi after party uz Foreigners Everywhere, a od ponoći party se nastavlja u prostorima Studentske udruge Pula na kojem Zolferino vrti glazbenu selekciju pod pseudonimom Arkanu. Domaći selektori za after party su Rafiki Selector, Bepo i Foreigners Everywhere.

Izložba ostaje otvorena do 18. travnja 2019.


Povezano