Minimum neophodnih stvari

četvrtak, 02.11.2017. - četvrtak, 09.11.2017.
vodopija_tranzicija_630

U petak, 3. studenog u 19 sati u Galeriji AŽ, otvorenje je izložbe Mirjane Vodopije Tranzicija.

Izložba Tranzicija kroz seriju fotografija snimljenih tijekom proteklih desetak godina i centralnu instalaciju, govori o autoričinoj potrebi za bijegom od interijera opterećenog predmetima i o omogućavatelju tog bijega, autu, koji time postaje simbol slobode. U Kangoo stane sve neophodno: malo sklonište – šator i minimalno neophodnih stvari prema popisu koji se, štoviše, s vremenom skraćuje i to možda obrnuto proporcionalno količini predmeta koja se nakuplja u autoričinom stanu.

”Izložba je započela prije nego što će publika ući u izložbeni prostor. Ali, publika to ne zna. Nego će tek tamo, unutra, i to jedino oni koji pročitaju tekst, saznati kako je ovaj  srebrni Kangoo, parkiran točno ispred ulaza, ne samo dio izložbe, nego da u njoj igra glavnu ulogu.

Vratit će se van s tekstom u rukama i kroz Kangoove prozore provjeriti je li sve s navedena popisa tu: šator, vreća, karnister ili boca s vodom, hrana (uglavnom konzerve), kuhalo na kartušu s plinom, lonac, zdjelice, escajg, ubrusi i toaletni papir, spužve za pranje, deterđent za suđe, kozmetika – četkica za zube i pasta, sapun, šampon, krema, rezervna odjeća, nešto deterđenta za oprati odjeću kada se uprlja, ručnik, osobni dokumenti, lova, olovka i tekica za zapisivanje, laptop, mobiteli i punjači za mobitele, svjetiljke”, piše Boris Greiner u predgovoru za deplijan.

Izložba ostaje otvorena do 10. studenog.


Povezano