Meeting point

ponedjeljak, 26.11.2012. - subota, 08.12.2012.
zeljka_fuderer_levak_630

U utorak, 27. studenog u 20 sati u galeriji Waldinger svoje će radove, u sklopu međunarodnoga projekta Meeting point, predstaviti Dora Bratelj, Leonilda Conti, Željka Fuderer Levak, Valentina Grubačević, Helena Janečić, Lana Ključarić, Jelena Kovačević, Margareta Lekić, Ines Matijević Cakić, Ana Petrović, Sandra Vehabović i Andrea Zrno.

Osječke likovne umjetnice sudjelovale su na trećoj međunarodnoj bijenalnoj izložbi slika, skulptura i grafika u Pečuhu, u ožujku ove godine. Meeting point ostvaren je prvi put 2007. godine s idejom poticanja i promoviranja rada likovnih umjetnika iz svojih gradova u širem, europskom kontekstu. Inicijatori, nositelji i organizatori programa su rumunjski grad Arad i mađarska galerija Pécsi Gallery and Visualis Müveszeti Mühely iz Pečuha, a tu su ideju prihvatila još dva grada prijatelja: Plzen iz Češke i Osijek te su organizirali gostovanje izložbe u svojim galerijskim prostorima. U drugom izdanju Meeting Pointa 2009-2010. pridružio se još i austrijski grad Pöchlarn.

Treće izdanje izložbe, prikazano u Pečuhu, sada dolazi u Osijek. Kustos izložbe je Marko Grgur Ivanković, a radove možete pogledati do 9. prosinca.


Povezano