Maštoviti prostorni isječci

nedjelja, 04.02.2018. - četvrtak, 08.02.2018.
hamo_čavrk_630

U ponedjeljak, 5. veljače s početkom u 20 sati, u zagrebačkoj galeriji Greta otvara se izložba objekata – skulptura Na novim granicama Hame Čavrka, u sklopu šireg ciklusa Carta Incognita kroz koji umjetnik istražuje prostor i njegove percepcije. 

Nakon što je svoje predočavanje prostora provukao kroz različite medije – počevši od klasičnih grafičkih tehnika u kojima je otiskivao sugestivne iluzije prostornih dubina da bi se zatim okušao i u prostornim instalacijama i video projekcijama – aktualnu preokupaciju Čavrk usmjerava na objekte sastavljene od transparentnih ploha.

Dodatnu komponentu Cartama pružaju zvukovi (za što je zaslužan Ivan Roca kao Čavrkov suradnik) koji, podudarno svjetlu i kao njegovo upotpunjenje, prolaze prostorom, ispunjuju ga i razotkrivaju kao istodobni auditivni prostor.

“Objekti Hame Čavrka, izloženi pod nazivom Carta Incognita, obilježeni snopovima linija povezanih u nerazlučivu mrežu čvorišta i silnica, strogi su i ujedno maštoviti prostorni isječci koji nas potiču na putovanje mašte u vremenu preobilja osjetilnih stimulansa”, ističe u najavi izložbe likovni kritičar Nikola Albaneže.

Izložba ostaje otvorena do 9. veljače 2018.


Povezano