Marko Tadić: The Aim

Rijeka, Galerija Filodrammatica
četvrtak, 07.09.2023. - četvrtak, 28.09.2023.
The Aim, Marko Tadić

Izložba The Aim umjetnika Marka Tadića, a u organizaciji udruge Drugo more, otvara se u četvrtak, 7. rujna u 20 sati u Galeriji Filodrammatica, gdje ostaje do 28. rujna.

“The Aim je umjetnički rad Marka Tadića percipiran kao apstraktni arhiv, koji više o sebi progovara kroz cjelinu nego kroz pojedine elemente. Izložba kreira pensivni prostor recikliranjem radnih materijala, postamenata i drugih izlagačkih aparata koji se nalaze u arhivu galerije. Izložbeni prostor tako postaje poligon unutar kojega se apliciraju razni narativi kroz medije crteža, slike i skulpture unutar ambijentalne instalacije”, iz najave izložbe.

Marko Tadić je rođen 1979. u Sisku. Diplomirao je na Akademiji likovnih umjetnosti u Firenci. Radi kolaže, animirane filmove, crteže i instalacije. Izlagao je na samostalnim i grupnim izložbama, te filmskim festivalima u Hrvatskoj i inozemstvu – u Zagrebu, Ljubljani, Milanu, Kasselu, Berlinu, Los Angelesu i New Yorku. Nagrade: 28. Salon mladih (Zagreb, 2006.), Nagrada Radoslav Putar za mladog hrvatskog umjetnika. Sudjelovao je a rezidencijama i studijskim programima: 18th Street Arts Center, Los Angeles, SAD (2008.); KulturKontakt, Beč, Austrija (2008.); ISCP, New York, SAD (2009.); Kultur Bunker, Frankfurt, Njemačka (2010.) i Helsinki International Artist Programme, Helsinki, Finska (2011.). Živi i radi u Zagrebu.


Povezano