Još malo dobrih vijesti

Rijeka, plaža Bivio
petak, 01.09.2023. - subota, 02.09.2023.

Deveto izdanje Art kampa Emepduja, manifestacije vizualnih umjetnosti koja umjetnicama_ima otvara prostor da radom odgovore na zadanu temu, ove se godine nastavlja baviti sklonošću medija ka izvještavaju o negativnim događajima. Naslovljena Još malo dobrih vijesti, glavna izložba Art kampa 1. i 2. rujna od 20 sati na plažu Bivio u Rijeci donosi sasvim nove, za ovu priliku nastale radove, kojima će se pridružiti i lanjski radovi umjetnica_ka povezanih s lokalnom nezavisnom kulturnom scenom. Kustosica ovogodišnje izložbe je povjesničarka umjetnosti Iva Kelentrić.

Izložba Još malo dobrih vijesti tematski se fokusira na koncept negativne pristranosti medija, odnosno na sklonost medija da izvještavaju o negativnim nauštrb pozitivnih događaja u društvu koje posljedično oblikuje stavove i svoj položaj u svijetu na negativan način. Ovom izložbom ne dovodi se u pitanje istinitost, važnost i potreba za negativnim vijestima. Umjesto toga, cilj je potaknuti kritičko razmišljanje o informacijama koje konzumiramo, promovirati medijsku pismenost i usmjeriti perspektivu na pozitivne promjene u društvu.

Još malo dobrih vijesti nastavlja prošlogodišnje umjetničko okupljanje (Malo dobrih vijesti) koje je izložilo novonastale radove riječkih autorica i autora mlađe generacije (Nela Dunato, Xueh Magrini Troll, Marin Nižić, Stjepan Pranjković, Yan Kamov Studio), a ove im se godine priključuju i novonastali radovi Olge Dimitrijević, Lucije Polonijo, Damira Stojnića i Romine Tominić, Ive Matošića te Nike Rukavine.

Izložba uključuje žanrovski raznolika djela: video umjetnost, vizualne intervencije u prostoru te participativnu umjetnost, i poštuje vrijednu tradiciju Art kampa – umjetnosti koja s publikom dijalog vodi “bez opne”, u izravnom, bliskom i nenametljivom kontaktu.


Povezano