Izmješteni prostori

četvrtak, 27.11.2014. - četvrtak, 11.12.2014.
island2_630

Projekt IS_land je multimedijski projekt mladih renomiranih hrvatskih i stranih umjetnika koji svoju osnovnu misao za kreaciju traže u site specific formi rada te je prenose u različite medije. Umjetnici su izmješteni iz svojih uobičajenih prostora za rad u nekoliko lokaliteta na području Republike Hrvatske gdje se bave dokumentacijom prirodnih ljepota odredjenog lokaliteta. 2011. godine 7 umjetnika iz različitih medija nastanilo je otok Pjatić u PP Telašćica te nakon toga prenjeli dokumentaciju o lokalitetu u galerijski prostor Gliptoteke u Zagrebu. 2013. godine isti projekt nastavlja se u Peregin Polju podno planine Zir u Općini Lovinac.

Zbog specifičnih metoda, te povijesnog, sociološkog i kulturalnog aspekta prostora u kojem su umjetnici radili, IS_land II u svojoj finalnoj provedbi gravitira ka nadrealnom i fiktivnom okviru osobnih percepcija autora samih. Kolaborativni proces bilježi se i verbalizira u audio formatu razgovora umjetnika koja samom postavu daje uvid u praktični i stvaralački proces svih autora vezanih uz IS_land projekt, dok prenošenje koreografskog materijala izostaje. Dokumentacijom i umjetničkom intervencijom ti prostori bit će prenešeni u svojoj punini u prostor Velike galerije Grada Zaboka kao dio izlagačkog programa Green Room Galerije.

Projekt su ostvarili Petra Hrašćanec, Saša Božić, Nenad Sinkauz, Davor Sanvincenti, Petra Mrša, Bojan Gagić, Miodrag Gladović te Danijel Popović.

Izložba će biti otvorena od 28. studenog do 12. prosinca u Velikoj galeriji Grada Zaboka. 


Povezano