Izložba zvuka #8

Zagreb, KONTEJNER
četvrtak, 09.11.2023. - četvrtak, 16.11.2023.
FOTO: Sanja Bistričić Srića

Zavod za eksperimentalni zvuk – ZEZ u čast slavlja desete obljetnie organizira niz događanja u studenom, među kojima je i Izložba zvuka. Osma po redu Izložba zvuka bit će postavljena od 9. do 16. studenog u suradnji s udrugom KONTEJNER u njihovom novom prostoru na adresi Odranska 1/1.

Izložba po običaju djeluje kao platforma umjetnicima_cama u usponu koji istražuju slojeve zvuka kao umjetničkog medija kao i njegov odnos sa slikom, prostorom te samim ljudima. U prijateljskoj suradnji s udrugom KONTEJNER, predstavit će se selekcija zvučnih instalacija i skulptura, audio i audiovizualnih radova te izvedbe na prvi i zadnji dan izložbe – među kojima su i dvije nove produkcije.

ZEZ – Zavod za eksperimentalni zvuk program je pokrenut u KSET-u sad već davne 2013. godine kada se pod jedinstvenim programskim usmjerenjem publici odlučilo predstavljati eksperimentalne, inovativne i manje zastupljene suvremene glazbene izričaje. Iako se ZEZ od 2017. prebacio u festivalski format, već se neko vrijeme ZEZ-ovi koncerti mogu pronaći i izvan festivalskog tjedna. S obzirom na to da je ZEZ-ov dom, KSET, privremeno zatvoren, za ostvarenje najavljenog programa ruke pomoći pružili su klub Močvara, prostor AKC Attacka te udruga KONTEJNER.


Povezano