Heterogena i široka street art scena

petak, 02.02.2018. - petak, 02.02.2018.
GNG u SC 2017_2

U predvorju kina SC u subotu, 3. veljače od 18 sati međunarodni graffiti i street art festival Graffiti na Gradele drugu godinu zaredom organizira veliku izložbu domaćih street art i graffiti umjetnica i umjetnika.

Svoje radove izložit će poznati zagrebački graffiteri Lunar, Chez 186, Sarme, Royal i Casino, mladi umjetnik Glitchboy2000, fotograf Silkfatblues, umjetnički dvojac RELOADER i ilustratorica i dizajnerica Ana Kovačić. Za postav izložbe zadužena je Antonija Bačić, mlada zagrebačka umjetnica i autorica vizualnog identiteta festivala.

Uz izložbu radova devet domaćih umjetnica i umjetnika održava se panel i predstavljanje nedavno objavljenih fotomonografija zagrebačke i beogradske graffiti i street art scene, prilikom čega osvrt na knjigu donose autori, izdavači te umjetnici Lunar i TKV, čiji radovi se između ostalih i nalaze u knjigama. Večer će kulminirati velikim partyjem, koji će trajati do sitnih jutarnjih sati, a cijeli događaj u potpunosti je besplatan. 

Jedan od ciljeva ove izložbe je pokazati u koliko se heterogenu i široku platformu razvio festival Graffiti na Gradele, odnosno kako se graffiti i street art scena konstruktivno i kvalitetno može graditi kroz niz različitih medija i perspektiva. Na jednom mjestu okupit će se cijeli niz domaćih umjetnika, od veterana street art i graffiti scene do onih najmlađih, koji svojim vizijama u radu donose novu perspektivu iz koje gledamo na tu istu scenu i njen smjer razvoja.


Povezano