Fanzini i glazba

srijeda, 08.02.2017. - srijeda, 08.02.2017.
abergaz_630 FOTO: subsite.hr

Otvorenje izložbe Proboj biti postojanja je u četvrtak, 9. veljače u 20 sati

Fanzin kroz svoja četiri poglavlja i kvantno bonus poglavlje prikazuje slikom, video spotovima, glazbom, zvukom i tekstom proces kritičkog i satiričnog punk bića ka njegovom određivanju i izbjegavanju istoga u aktualnome svijetu.

Sve 34 stranice fanzina biti će isprintane i izložene u A4 formatu, glazbeni dio će se moći individualno preuzeti i streamati putem pametnih telefona i preslušati uz pomoć jednog discmana. Posjetitelji će biti upoznati i s video radom glazbene grupe, pa će se tijekom izložbe projicirati i video spotovi. Za glazbenu podlogu u cijelom prostoru će se pobrinuti Dj Frenki. 

Autori(ce) ove izložbe su po zaslugama:

Tekstovi, glazba, gitara i vokal za Abergaz/Vizuali tekstova unutar fanzina/Formatiranje i koncipiranje istoga/Voditelj izložbe: Davor “Njec” Hranjec

Sudjelovanje u stvaranju muzičkog djela i izvedbe glazbe redom sudjelovanja:

Luciano “Lule” Dragičević – bubnjevi na kvantnom bonus poglavlju, naziva: “Površina”

Lea P. – bas gitara / prateći vokali na kvantnom bonus poglavlju, naziva: “Površina”

Matija “Umbe” Umbehendt – bubnjevi od 1. do 4. poglavlja uključujući iste / prateći vokali na pjesmi “Sjeban” na poglavlju “Uron”

Ivan “Mata” Matošević – bas gitara / prateći vokali na redom 3., i 4., i 1. poglavlju 

Ivan “Namet” Puljko – bas gitara / prateći vokali na 2. poglavlju

Naslovni omoti poglavlja, vizuala i naslovnica cijelog konceptualnog albuma, korištenih i u pratećem fanzinu: Igor “Disbaja” Atlija

Fanzini će se moći nabaviti i u A5 formatu na donacije

Galerija Siva program je Autonomnog kulturnog centra Attack, financijski podržan od Grada Zagreba – Gradskog ureda za kulturu, obrazovanje i sport, Zaklade kultura nova, Ministarstva kulture republike Hrvtaske i Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva. Ono  što razlikuje galeriju Siva od sličnih prostora i programa je smještaj i osnivači. Smještena je prostoru stare tvornice Medika koja je okupacijom (skvotiranjem) od strane supkulturnih kolektiva unutar AKC-a prenamijenjena u nezavisni kulturni centar. Centar funkcionira po uzoru na slične prostore u Europi, što podrazumijeva revitalizaciju napuštenih zgrada nebili postali prostori za rad i produkciju različitih umjetničkih i kulturnih kolektiva koji djeluju po uradi sam principu s velikim udjelom volonterskog rada. Druga specifičnost proizlazi iz potrebe za stvaranjem prostora za rad i prezentaciju jedne supkulturne skupine – grafiti i street art umjetnika/ca koji su je oformili 2012. godine. Galerija Siva, iako nastala od strane jedne supkulturne skupine, nije programski ograničena, a cilj programa je i afirmacija umjetnika/ca koji stvaraju u različitim medijima, a koji/e nemaju prilike ili odbijaju izlagati u institucionaliziranim galerijama. Program galerije zamišljen je kao prezentacijski, edukacijski i produkcijski usko povezan sa svim stilovima ulične umjetnosti, dizajna, stripa, ilustracije i drugih područja vizualnih umjetnosti uz osnovni kriterij nekonvencionalnosti i ne pripadanju mainstreamu.

Više potražite na www.attack.hr


Povezano