Elektroničke minijature

utorak, 05.03.2013. - četvrtak, 07.03.2013.
elektronicke_minijature_630

Izložba predstavlja i dio radova nastalih kao rezultat radionice Elektroničke minijature održane u siječnju u I’MM_-u. Predstavit će se tako cijeli niz uređaja i interaktivnih instalacija u minijaturnom izdanju svodeći sve elektroničke komponente na elementarni strujni krug.

Pojačala, oscilatori, glazbene kutije, minijaturna robotička bića i instalacije smanjeni na veličinu nešto veće od kutije šibica ili bombona. Navedene je elektroničke gadgete moguće u nekoliko jednostavnih poteza priključiti na kompleksne i veće elektroničke sisteme.

Umjetnici tako istražuju medij minimalizma u domeni hands-on elektronike i biološke umjetnosti, te će publika tako moći vidjeti i minijaturna podvodna elektronička bića kao i solarne i zvučne instalacije.

Autori izložbe – koja je otvorena od 6. do 8. ožujka – su Deborah Hustić i Hrvoje Spudić, a izlažu Tin Dožić, Vana Gaćina, Deborah Hustić, Maja Kalogera, Tanja Minarik, Marina Petrović, Damir Prizmić, Hrvoje Spudić i Gjino Šutić.

I’MM_ je Media lab osnovan u lipnju 2011. u Zagrebu kao dio programa Kultura promjene u Studentskom centru. I’MM_ se sastoji od tri platforme: a) hacklab − radionica, b) otvorene vikend radionice s domaćim i međunarodnim predavačima/hakerima/umjetnicima, c) media lab (teorija, kustoske prakse, predavanja međunarodnih izlagača na području intermedijskih umjetnosti). I’MM_ projekt je u vrlo kratkom vremenu prepoznat kao nužnost na domaćoj i međunarodnoj sceni, a ciljevi su mu jačanje umjetničkih i kustoskih praksi te otvaranje programa edukacije široj populaciji, čime će se omogućiti veći broj višeslojnih suradnji i koprodukcija između samih sudionika slijedeći koncepte open source hardware, shearable i crowd sourcing. I’MM_ organizira radionice za mlade i odrasle, profesionalce i entuzijaste, umjetnike i znanstvenike, hakere i dizajnere, inženjere i arhitekte sa ciljem kreiranja nove stvarnosti intermedijskih i novomedijskih praksi, u skladu sa svjetskim trendovima kao što su DIY (Do-It-Yourself) i DIWO (Do-It-With-Others), hakiranje i ispreplitanje visoke tehnologije s low-tech-om. I’MM_ se sastoji od nekoliko sekcija: hands-on elektronika, biohakiranje, audio sekcija, umjetnička sekcija (vizualne umjetnosti, instalacije, net art, intermedijska umjetnost, novomedijska umjetnost), VJ-ing, 3D printanje, nosiva tehnologija, te u sklopu laba djeluje i grupa za eksperimentalnu elektroniku: MMessy Oscillators.

Više potražite ovdje.


Povezano