Autonomna ženska kuća: izložba i dobrotvorna akcija

Zagreb, Botaničar
ponedjeljak, 04.03.2024. - nedjelja, 10.03.2024.
FOTO: Ivica Ivčević

Sa željom da obilježi Međunarodni dan žena (8. mart) i da se ujedno podrži udruga koja čini pozitivne promjene u životima žena u Hrvatskoj, Institut Sanja Iveković pokrenuo je dobrotvornu akciju s prodajnom izložbom radova umjetnice u kafiću Botaničar. Od 4. do 10. ožujka donirani radovi, plakati i publikacije izloženi su prostoru Botaničara, a kupiti se mogu donacijom na bankovni račun Autonomne ženske kuće Zagreb ili u gotovini. Prikupljena sredstva iskoristit će se za potrebe žena koje su preživjele nasilje i njihove djece smještenih u skloništu te za žene kojima se pruža podrška u savjetovalištu AŽK-a.

Na sam Osmi mart u 19:30, u sklopu izložbe Autonomna ženska kuća održati će se i razgovor umjetnice Sanje Iveković, konzultantice AŽKZ-a Neve Tölle te Tamare Puhovski kao moderatorice.

Autonomna ženska kuća Zagreb je udruga čiji je cilj pružati direktnu podršku i pomoć ženama i njihovoj djeci koje_i su preživjele_i obiteljsko nasilje. Od početka 1990-ih udruga vodi sklonište za žrtve nasilja. Sanja Iveković s AŽKZ-om povezana je još od 1998. kad je sa štićenicama AŽKZ-a, ali i mnogih drugih međunarodnih organizacija usmjerenih na borbu protiv partnerskog nasilja i za prava žena, započela dugoročni projekt Ženska kuća i s njim povezani projekt Ženska kuća (Sunčane naočale) (2002. –). Koncept tog rada uključuje radionice i blisku suradnju umjetnice sa ženskim skloništima i žrtvama nasilja, a rezultati suradnje predstavljeni su nizom plakata, razglednica, videa i instalacija, izloženih u galerijskim prostorima i na ulici. 

“Dođite nakon marša i podržite rad Autonomne ženske kuće donacijom!”, poručuju organizatorice.


Povezano