Atmosferični dokumenti mijene

nedjelja, 08.04.2018. - četvrtak, 12.04.2018.
sade_sati_630

U ponedjeljak, 9. travnja otvara se izložba Sade sati  Darka Škrobonje i to na dvije zagrebačke lokacije – u prostoru cafe bara/galerije Botaničar od 19 sati te u Galeriji Greta u 21 sat.   

Kako stoji u najavi izložbe, recentna umjetnička produkcija Darka Škrobonje nastala je bilježenjem neposrednih pojavnosti, odnosno njihovom reinterpretacijom putem tehnologijske manipulacije. Rezultat su zaokružene umjetničke cjeline koje nisu isključivo dokument točno određenog vremena, mjesta ili stvari već zahvaljujući specifičnom autorovu senzibilitetu provociraju odgonetanje metafizičkih i mogućih značenjskih aspekata prikazanih lokaliteta i pojavnosti. 

Trenutno izloženi Škrobonjini radovi atmosferični su i kanaliziraju razne mijene i procese što se tijekom godine odvijaju na različitim lokalitetima. Lokacije i ugođaj variraju: od Ogorja u Dalmatinskoj Zagori do Maroka; od melankoličnih i nostalgičnih sentimenata (Ptice), preko tankoćutnog humora (ciklus Zima), sve do zapanjujućih (Lapis Interior) i mantrički perpetuiranih prizora (Meduze). 

Izložba se može pogledati do 13. travnja 2018.


Povezano