Alternativni doživljaji prostora

sedmica_WEB

U utorak, 23. siječnja u 19 sati u zagrebačkoj Galeriji VN otvara se izložba Portal 7 umjetnika Borisa Hergešića.

Kako stoji u najavnom tekstu Paule Deše Margaretić, multimedijalni projekt Portali bavi se ispitivanjem i pomicanjem granica između virtualnog i realnog, fizičkog i metafizičkog prostora. Umjetnikova ideja projekta inspirirana urbanim lokacijama ujedno je i polazna točka s kojom eksperimentira na način da ambijent jedne lokacije “prenese” na drugi s ciljem stapanja njihovih granice te ponovnog kreiranja i postavljanja novonastalih odnosa.

Uz eksperimentiranje s lokacijama, Hergešić eksperimentira i s prenošenjem digitalnih 3D likova u skulpture postavljene u prostor galerije, kao i u virtualne likove koji koegzistiraju s posjetiteljima. Umjetnikova namjera je ne samo otvoriti prostorne granice, nego i promijeniti percepciju prostora te potaknuti promatrača na razmišljanje o postojanju alternativnih doživljaja prostora.

Ovom izložbom Hergešić otvara Portal 7, nazvan po kompjutersko generiranoj digitalnoj slici Sedmica koja prikazuje prostor istoimenog kafića i formatom dominira prostorom galerije. U radu Oni žive animirani likovi s navedene slike ulaze u različite odnose, dok njihove skulpture u galererijskom prostoru stupaju u odnos s promatračem.

Izložba je otvorena do 9. veljače.


Povezano