Rod, spol, queer

ponedjeljak, 05.03.2012. - utorak, 27.03.2012.
LGBT_500
Subkulti tema mjeseca ožujka je LGBTIQ (lezbijska, gay, biseksualna, transrodna, interseksualna, queer) kultura, a upoznavanje sa temom koncipirano je kroz nekoliko predavanja te filmova od važnosti, koji će biti popraćeni diskusijama. 

Program počinje u utorak, 6. ožujka, dokumentarnim filmom Before Stonewall – The Making of a Gay and Lesbian Community. U srijedu, 7. ožujka, Amir Hodžić će održati predavanje pod nazivom Rod, spol, queer. U nedjelju, 11. 3., bit će prikazan igrani film Virdžina. Dva dana kasnije, 13.3., bit će održana projekcija dokumentarnog filma Paragraph, dok je sutradan, 14.3., na redu predavanje Marka Jurčića LGBTIQ povijest, prava i pokreti. U nedjelju, 18.3., na rasporedu je dokumentarac Screaming queens – The Riot at Compton’s Cafeteria, a u utorak, 20.3., film Jihad for Love. Na programu  u srijedu, 21.3., najavljen je kružok Coming out na kojem će gostovati Mima Simić i Martina Ptiček. U nedjelju, 25.3., bit će prikazan dokumentarni film For the bible tells me so. U utorak, 27.3., bit će organizirana projekcija filma Paris is Burning. Program završava 28.3. predavanjem Martine Ptiček i Slavena Crnića pod nazivom Queer/Nastrana kultura.

Ciklus tribina je podržao Institut Otvoreno društvo, a realizira se pod okriljem udruge Autonomni kulturni centar Attack! Program se odvija u prostoru Infoshop Knjižnice Pippilotta. Svi programi su besplatni.


Povezano