Premijera filmova 12. Škole dokumentarnog filma

Zagreb, Dokukino
četvrtak, 11.05.2023.
restart_diploma_web FOTO: Prezentacija radova Škole dokumentarnog filma, Restart

Završna projekcija filmova Restartove Škole dokumentarnog filma održava se u četvrtak, 11. svibnja u 20 sati u Dokukinu, a na njoj će premijerno biti prikazani filmovi polaznica i polaznika 12. izdanja Škole. Polaznici_e su prošli kroz intenzivni program u trajanju od listopada 2022. do travnja 2023. i nakon učenja vještina izrade kreativnog dokumentarnog filma, dobili su priliku primijeniti naučeno snimajući vlastiti autorski film uz mentorstvo Igora Bezinovića, Hrvoslave Brkušić, Katerine Duda, Dinke Radonić, Olivera Sertića i Bojana Mrđenovića.

Pored mentora i predavača, polaznici su učili o filmu i od domaćih i stranih dokumentarista i drugih filmskih profesionalaca: redateljice Ane Hušman, redatelja Nebojše Slijepčevića, dizajnera zvuka Luke Gamulina, snimatelja zvuka Matije Santra, producentice Vanje Jambrović, norveške snimateljice Marte Vold i japanskog dokumentarista Kazuhira Sode.

Polaznici_e 12. izdanja Škole bili su: Dora FodorVeronika GamulinJelena GodrijanMaša GrbacNikolina PavlekovićMatea JocićAna Kanjera i Denis Tišljar.

Škola dokumentarnog filma zasnovana je na ideji da je filmski medij danas dostupan svima i da se svatko može izraziti jezikom filma. Škola iz godine u godinu uči svoje polaznice i polaznike osnovnim i naprednim vještinama potrebnima za snimanje vlastitog dokumentarnog filma te se pokazala kao važan poligon za stasanje novih filmskih autora.

Premijeru filmova prati razgovor s prisutnim autorima i autoricama, a ulaz je slobodan.


Povezano