Istraživanje ustanova

petak, 06.07.2018. - petak, 06.07.2018.
art_kino_630

U subotu, 7. srpnja u 21.30 sati na plaži Grčevo kod bara Pajol održat će se projekcija radova nastalih na dječjim filmskim radionicama tijekom festivala Tobogan kao i u sklopu projekta Putujućih filmskih radionica koje je Art-kino provelo u tri riječke osnovne škole u protekloj školskoj  godini. 

Art-kino je u suradnji s festivalom Tobogan – aktivne ferije za djecu održalo niz radionica i edukativnih programa. U sklopu programa Djeca osvajaju ustanove! 28. lipnja djeca su među ostalim ustanovama imala prilike istražiti i Art-kino. Uz projekcije animiranih filmova s ovogodišnjeg festivala Animafesta, mogli su sudjelovati u radionici izrade filmskih plakata koje je održala Nevena Živić, kao i radionici za izradu filmskih kadrova i igri Potraga za blagom! koje je vodio Dino Pilepić.

Djeca su u Art-kinu mogla i učiti o dizajnu, video mapiranju, animiranom filmu, osmišljavanju videoigara i snimanju dokumentarnog filma. Dizajnerska početnica: Zastavljajmo održana 27. lipnja u Atriju Art-kina omogućila je djeci izradu zastava uz voditeljicu Unu Rebić. U Mini Art-kinu se od 27. do 29. lipnja održavala radionica animiranog filma s Martinom Meštrović i Doroteom Radušić. Istih dana u Palachu je održana radionica videomapiranja, u sklopu koje su djeca mogla naučiti tehnike uklapanja videa na predmete u prostoru, a vodio ju je Ivan Marušić Klif. Radionicu osmišljavanja videoigara: Moja prva igra, tijekom koje su zainteresirani učenici mogli osmisliti svoju 2D videoigru vodio je Andrej Jovanović u Mini Art-kinu od 2. do 5. srpnja. U drugom tjednu Festivala održana je i radionica dokumentarnog filma  i na njoj su učenici mogu naučiti osnove snimanja te se upoznati s tehnikom i procesom rada na dokumentarnom filmu. Radionicu su vodili Boris Poljak i Jere Gruić, a polaznici su tijekom iste snimili i kratkometražni dokumentarni film.

 

Više potražite ovdje

 


Povezano