Hall of Fame: Recept za život

srijeda, 15.01.2014. -
marcel_lozinski_630

Program Hall of Fame je serija predstavljanja najvećih autora dokumentarnog filma iz filmske povijesti koji su svojim inovativnim pristupom utjecali na razvoj dokumentarizma. Odvija se četvrtkom u 21 sat u Dokukinu u art kinu Grič, Jurišićeva 6.

U četvrtak, 16. siječnja, u 21 sat možete pogledati kontroverznu komediju Recept za život poljskog majstora Marcela Lozinskog (Jak zyc, Poljska, 1977., 82′) koja pleše na granici između fikcije i dokumentarca. Lozinski dokumentira život u ljetnom kampu u kojem mladi parovi uče kako osnovati idealnu socijalističku obitelj. Ono što ne znaju ni organizatori, ni polaznici kampa je da je redatelj među njih ubacio dva svoja glumca koji svjesno izazivaju ekscesne situacije. Nakon filma slijedi razgovor o tretmanu istine u dokumentarnom filmu s gostom Borisom Mitićem, jednim od najuspješnijih suvremenih srpskih dokumentarista.

Sljedeća projekcija opusa Hall of Fame bit će u četvrtak, 30. siječnja, na kojoj možete pogledati dokumentarac Harlan County Barbare Kopple.

Program je besplatan.


Povezano