Dokukino Eter: One su tu

Zagreb, Dokukino KIC
utorak, 27.02.2024.

Novo, šesto izdanje Dokukino Etera, programa koji nastaje u suradnji Dokukina KIC, Radio Studenta i Kluba studenata Fakulteta političkih znanosti, održava se u utorak, 27. veljače, a posvećeno je filmu One su tu.

One su tu debitantski je film trogirske redateljice Andrijane Mirne Marin, nastao 2021. kao diplomski rad na studiju Filma, medijske umjetnosti i animacije Umjetničke akademije u Splitu. Radnja prati živote nekoliko hrvatskih glazbenica dok krče svoj put u glazbenoj industriji koja još uvijek podupire primarno muškarce. Te mlade glazbenice i glavne protagonistice filma su: Sara Renar, Billie Joan, Seven Mouldy Figs, Punčke, Mary May i Nina Romić.

Riječ je o dokumentarcu čije su teme diskriminacija s kojom se žene susreću u glazbenoj industriji, uloga društvenih mreža u njihovim karijerama, motivacija i inspiracija koje ne izostaju usprkos nejednakom tretmanu. Film govori i o ženama na sceni općenito, koje se moraju boriti za svoje mjesto u industriji i dokazivati daleko više i duže od muških kolega jer ih se ne shvaća ozbiljno, isključivo na temelju roda.

Nakon projekcije filma koja počinje u 19 sati slijedi razgovor s redateljicom Andrijanom Mirnom Marin, glazbenicama rock benda Seven Mouldy Figs i splitskom kantautoricom Ivanom Pezo, umjetničkog imena Billie Joan. Razgovor moderiraju Erika Franz i Sara Panjkota.


Povezano