Važnost suvremene umjetnosti i kulture

četvrtak, 31.01.2019. - petak, 01.02.2019.
ABOP _ foto _Konrad_Lovrencic_630 FOTO: Konrad Lovrenčić

U petak i subotu, 1. i 2. veljače, u Omladinskom kulturnom centru Palach održava se dvodnevni glazbeno-umjetnički događaj Projekt X: festival. Uz mentorsko vodstvo članova udruge Drugo more, festival su osmislili i organizirali polaznici Projekt X radionica – mladi u dobi između 15 i 25 godina – koji na raspolaganju imaju produkcijski budžet za gostujuće izvođače, svu potrebnu opremu i sve ostale važne elemente nužne za organizaciju takvog događaja.

Na dvije pozornice, na festivalu će prvog dana nastupiti zagrebačka klupska atrakcija ABOP (After je bolji od partyja), splitski DJ El Commando, riječki DJ duo Roland i one n iz kolektiva VHS i RNDM, te DJ-i Kool S, Borka i Sun Matt.

Nakon petka posvećenog elektronskoj glazbi, subota će biti okrenuta hip-hopu i trapu, uz nastupe skupina High5 i Kandžija i Gole žene, te DJ Tikacha na glavnoj pozornici, dok će na tzv. Chill Flooru nastupiti osječka kantautorica i glazbenica Aklea Neon, mladi vodnjanski producent RINOMA, DJ Nina Davis i pulski kolektiv Soul Ting.

Ulaz na festival je slobodan uz obavezne besplatne ulaznice koje se mogu nabaviti u Dallas Music Shopu (Splitska 2, Rijeka) i Informativnom centru Grada Rijeke (Korzo 18b, Rijeka).

Pored glazbenog programa, na festivalu će kroz izložbeni dio biti predstavljeni rezultati Projekt X radionica čiji su polaznici proteklih nekoliko mjeseci razvijali praktična znanja iz različitih područja. Besplatne radionice bile su namijenjene mladima u dobi između 15 i 25 godina, s ciljem promicanja vrijednosti suvremene umjetnosti i kulture među spomenutom dobnom skupinom.


Povezano