Uhvati film

četvrtak, 01.11.2012. - ponedjeljak, 05.11.2012.
osobe_s_invaliditetom2_630

Nakon desetoga izdanja međunarodnoga filmskog festivala Uhvati sa mnom ovaj dan / Uhvati film u Novome Sadu, u organizaciji Kreativno afirmativne organizacije – Parnas (KAO Parnas) i udruge Spirit iz Rijeke, na kojem je premijerno prikazano više od trideset igranih i dokumentarnih filmovi na temu života, aktivnosti i dostignuća osoba sa invaliditetom, festival putuje u Rijeku, Pulu i Zagreb.

Festival je međunarodnog karaktera i realizira se od 2003. godine sa ciljem promjene stavova u vezi s osobama s invaliditetom, boljeg razumijevanja i prihvaćanja različitosti te stvaranja uvjeta za veću vidljivost i uključivanje osoba sa invaliditetom u sve sfere društvenog života. Bitan je dio festivala podrška filmskim redateljima, scenaristima i glumcima koji su osobe sa invaliditetom i promocija njihovih radova i postignuća te omogućavanje prepoznavanja vlastitih potencijala i utjecaja na medije radi adekvatnijeg i politički korektnijeg praćenja aktivnosti i događanja u kojima sudjeluju osobe sa invaliditetom.

Ove godine festival dobiva i nove produžetke: osim dva riječka dana, skraćene verzije festivala u trajanju od dva sata prikazat će se u Puli i Zagrebu. U petak, 2. studenog filmove možete uhvatiti u riječkom HKD-u, a u subotu, 3. studenog u Art kinu. U nedjelju, 4. studenog, filmovi putuju u Pulu gdje ih možete pogledati u kinu Valli, a u ponedjeljak, 5. studenog, u zagrebačkom kinu Europa. Sve projekcije počinju u 19 sati, a ulaz je – dobrovoljni prilog.


Povezano