Udar groma 2023

Karlovac, Stardust
subota, 25.11.2023.

Udruga KA-MATRIX ovogodišnji festival nezavisne glazbe Udar groma 2023. organizira u subotu, 25.studenog, s početkom u 19 sati. Zbog obnove Hrvatskog doma i nemogućnosti održavanja festivala na tradicionalnoj festivalskoj lokaciji, Maloj sceni HD, koncert će se održati u popularnom karlovačkom klubu Stardust. Cijena ulaznice je 5 eura, a za mlađe od 18 godina je besplatna.

Iz najave: “Na devetom izdanju festivala nastupaju riječki bendovi Krematorium i Zenoth, te Bednja iz Varaždina. Svi bendovi su već dugo aktivni, a osim Krematoriuma kojima je ovo treći nastup na Udaru, ovo će im biti premijerni nastup u Karlovcu.

Festival i ove godine, unatoč promjeni lokacije, nastavlja raditi po principu ‘od scene za scenu’ kao okupljanje izvođača i fanova. Krematorium su prvi puta nastupili u Karlovcu još 2015. godine upravo na Udaru groma i od tada su postali jedno od najznačajnijih imenda domaće metal scene. Riječki Zenoth ‘spajaju melodični death metal, groove, deathcore, metalcore pod utjecajem bendova poput Triviuma, Fit for an Autopsy-a, Gojireh. Pronalaze savršeni miks growla i melodičnog clean pjevanja ukomponiranog u progresivne “epic sounding” instrumentale koji zajedno grade mračnu atmosferu uz nabrijane groove riffove’.

Varaždinska Bednja nosi ime kao i mjesto u Varaždinskoj županiji i po prvi puta dolazi u Karlovac predstaviti svoju mračnu kombinaciju (post)black metala, hardcorea i atmosferične melankolije za 21. stoljeće. Njihov album Doline Su Ostale Iza Nas izdan je za međunarodnu underground etiketu Transcending Obscurity Records i svrstava se u značajnije domaće metal i hardcore albume posljednjih godina.”


Povezano