Slobodni izričaji

srijeda, 13.05.2015. - četvrtak, 14.05.2015.
marta_wlusek_630FOTO: Marta Wlusek

StudentCuts je prvi put održan u svibnju 2014. godine, a ove godine festival se proširio sa filma na nove kategorije fotografije, 3d vizualizacije i animacije te postera ili plakata. Također, organizirane su mnoge popratne aktivnosti koje će oživjeti studentski dom na Savi. Na nekoliko lokacija unutar doma na Savi održat će se brojne izložbe studentskih radova, uključujući i podprojekt Biseri iz studenstkog doma kojim su prikupljene smiješne i zabavne dogodovštine iz studentskog života.

I dok su kino dvorana Forum i dvorana Pauk rezervirane za filmske projekcije s kokicama i brojne nastupe, ostale prostore prožet će kreativnost grafita, revije Modnog ormara i fotografske radionice. Dobra zabava zajamčena je i s preko dvanaest sati koncerata, primjerice Trnje Live Acoustic, Široke ulice, DJ Bronxwon, the RoomorsBig Strip Gorila, Milfitter, Tapatafko i Introvers.

Drugog dana festivala organiziran je i turnir u stolnom nogometu uz glazbu i poslastice, a zainteresirani će moći sudjelovati u druženju i raspravi, saznati sve o StudentCutsu na studentskoj tribini na temu kako organizirati festival. StudentCuts je nastao iz ideje Ivana Rajkovića, predavača na Tehničkom veleučilištu u Zagrebu, voditelja organizacije festivala, koji je u sklopu Erasmus programa razmjene nastavnika, gostovao na Sveučilištu u Mariboru gdje je u suradnji s njihovim nastavnim kadrom sudjelovao u pokretanju slovenske inačice festivala.

Festival će biti održan od 14. do 15. svibnja u Studentskom domu Stjepan Radić.

 


Povezano