Ples kao portret

četvrtak, 12.10.2017. - subota, 14.10.2017.
petra_hrascanec_WEB

Prvi pop-up festival suvremenog plesa i kazališta Dance Inn održava se u Zagrebačkom plesnom centru od 13. do 15. listopada na temu Portret u plesu.

Otvara ga zagrebačka premijera plesne predstave Dvostruki portret njemačke koreografkinje Isabelle Schad, s početkom u 20 sati.

U 21 sat slijedi Love Will Tear Us Apart Saše Božića i Petre Hrašćanec, koja se vraća u Zagreb nakon gostovanja u Parizu, Bruxellesu, Milanu, Lilleu, Dublina i Ljubljane.

Obje izvedbe reprizirat će se u subotu u istim terminima.

Nedjelja prvo donosi razgovor na temu portreta u suvremenoj umjetnosti, koji započinje u 17 sati uz moderiranje Leonide Kovač. U 20 sati, povodom 25 godina karijere, Aleksandra Janeva Imfeld i Pravdan Devlahović izvest će predstavu Od tada do sada.

Kako stoji u izjavi direktora Saše Božića, Dance Inn “ima namjeru svake godine u kratkom formatu raspraviti i staviti u suodnos suvremeni ples i neku drugu granu umjetnosti”, kao i “otvoriti polje za raspravu o stanju umjetničke proizvodnje u izvedbenim umjetnostima, načinima njene recepcije i daljnjim potencijalima povezivanja umjetnika”.

Više o programu moguće je doznati na službenoj stranici festivala.


Povezano