Oglede

Velika Gorica, razne lokacije
četvrtak, 05.10.2023. - subota, 07.10.2023.

Pred nama je prvi velikogorički festival izvedbenih umjetnosti i suvremenih praksi. Oglede festival potrajat će od 5. do 7. listopada 2023. na nekoliko lokacija Trga kralja Tomislava u Velikoj Gorici, a ponudit će performanse, predstave, ali i radove vizualnih umjetnika, instalacije i skulpture.

“Cilj nam je oživjeti umjetnost u prostoru, uklopiti je u grad. Velik dio programa su hodajuće točke i performansi u pokretu koji ne mogu funkcionirati u zatvorenim prostorima”, govori umjetnička ravnateljica festivala, glumica i izvođačica Ana Katulić. Festival želi senzibilizirati publiku za suvremene umjetničke prakse, ali i otvoriti prostor za rad umjetnicima, pozvati na dijalog umjetnika i građana, te osuvremenjavanjem prostora revalorizirati, ponovo otvoriti i preispitati grad i njegove zone. Tema prvog izdanja festivala su zamjene.

Trodnevni festival predvodi velikogorički umjetnik, kipar, Matej Vuković, te studentica Akademije likovnih umjetnosti, Velikogoričanka Paulina Vukoja, a stižu i splitski performer Gildo Bavčević, Osječanka Mia Štark, pulski umjetnički kolektiv Zoolektiv, kao i Nikolina Majdak (Zagreb), AMV Kolektiv (Ana Marija Maravić i Vita Jončić), Teatar Cirkus Punkt, te KFS Propuh/ Triko cirkus teatar.

Raspored možete pronaći u Facebook eventu.


Povezano