Ne/vidljiva Pula

srijeda, 19.08.2015. - petak, 21.08.2015.
nevidljivapula_630

Multimedijalni festival u organizaciji udruge Metamedij otvorit će slovenska skupina Izland i Jesusonecstasy s audio vizualnom instalacijom koja će biti predstavljena u galeriji Makina u četvrtak, 20. kolovoza, s početkom u 20 sati. Ovogodišnje izdanje festivala nastavak je europskog projekta In/Visible Cities: Urban Multimedia Festival koji je financiran kroz fond Kreativne Europe, a čiji se središnji dio održao u Gorici u lipnju. Program festivala u potpunosti je posvećen odnosima između multimedije i gradskih prostora koji se promišljaju kroz urbano-umjetničke instalacije, audio/vizualne performanse, koncert i izložbu.

Središnji dio festivala interaktivna je instalacija Vi ste ovdje… negdje drugdje francuskog umjetnika Matthieua Tercieuxa koja će sva tri dana biti projicirana na Usponu Konzula Istranina. Kako je sam umjetnik pojasnio, projekcije na zidu i podu reagiraju na pokrete u realnom vremenu i mogu se istraživati same slike koje su projicirane. Sadržaj animacija bit će rezultat kreativnih radionica održanih 14. i 18. kolovoza u suradnji s Gradskom knjižnicom i čitaonicom Pula, udrugom Piccoli Terremoti i udrugom Aboriginal. Naime, radionice su namijenjene djeci u dobi od 3 do 12 godina na kojima će mališani crtati Pulu kakvom je oni vide.

Tijekom trajanja festivala na Usponima će biti izložene i instalacije Lum.e Mathhieu Tercieuxa, 12 sati kasnije Davorina Marca i Grad Priča Pamele Moscarde, Leana Radolovića i Things.is. Instalacije pozivaju građane na otkrivanje priča i interakciju s gradskim prostorima. Dio programa je i video prezentacija multidisciplinarne radionice Ne/vidljiva Istra koja je održana u travnju u Poreču i Puli, a čiji je glavni cilj bio stvaranje koncepta za razvoj mobilne ili web aplikacije koja bi predstavljala grad, javni prostor na osobniji i angažiraniji način. Festival upotpunjuju i sami radovi stanovnika grada Pule – tijekom festivala na oba Uspona bit će izloženo 15 pobjedničkih razglednica foto natječaja Ne/vidljiva Pula

Festivalski dani će biti otpraćeni mini partyima na kojima će nastupiti Team Hazzard (Arboretum), DJ Marino i VJ Zeko. Kraj trodnevnog multimedijalnog festivala obilježit će eksperimentalni audio vizualni projekt Alena i Nenada Sinkauza, Ivana Marušića Klifa i Miroslava Piškulica – koncert 234th day of the year koji će biti održan u galeriji Sveta Srca, u subotu 22. kolovoza, s početkom u 22 sata.  


Povezano