Nenadmašan muzički vikend

četvrtak, 30.07.2015. - subota, 01.08.2015.
mort_630

Vrbnik na otoku Krku, točnije njegov glavni trg Škujica, bit će od 31. srpnja do 2. kolovoza nezaobilazno mjesto za  sve ljubitelje kvalitetnog rocka, bluesa i indieja. Premijerno izdanje manifestacije Feel So Fine Weekenda u tri će dana publici predstaviti Radio Aktiv, Stray Dogga, J.R. Augusta, Rolin Humes, Irenu Žilić, M.O.R.T. i Kundyak Mezhie

Radio Aktiv je ska/reggae osmerac bez kormilara sastavljen od glazbenika iz Pule i Zagreba. Nastali su 2009. godine, a u 6 godina djelovanja izdali su dva albuma te pokupili veliki broj nagrada na demo festivalima kao i nagradu Mega Muzika Fender za najbolji mladi bend. Poznati su po živahnim i rasplesanim nastupima, a trenutno promoviraju svoj dugoočekivani album Stvarnost između reklama

Stray Dogg je beogradski indie-folk/americana bend predvođen karizmatičnim Dukatom Strajnićem. Postoje tri godine, objavili su dva albuma te u vrlo kratko vrijeme kvalitetnom glazbom i nastupima skrenuli pažnju na sebe. Stray Doggu će se ovom prigodom na stageu priključiti mladi umjetnik, kantautor i multiinstrumentalist Nikola Vranić a.k.a. J.R. August iz Zaboka. Vrlo je hvaljen i od strane publike kao i kritike, a najzapaženiji dio njegovog opusa je kvadrilogija Change of Seasons – priča o 4 godišnja doba ispričanu kroz 4 videospota, od kojih se s prvim, Man With A Magnificent Mind, našao na ljestvici najperspektivnijih glazbenika na službenoj web stranici Coldplaya.

Rolin Humes je pop/rock/blues kvartet nastao 2011. Izrazito su koncertno aktivni, a dobili su i veliki broj nagrada od kojih valja izdvojiti pobjedu na Blues Challengeu u Zagrebu čime su dobili priliku predstaviti Hrvatsku na International Blues Challengeu u Memphisu. Do sada su izdali dva albuma. Irena Žilić je kantautorica iz Zagreba koja je izdala jedan od najhvaljenijih hrvatskih albuma u posljednje vrijeme pod nazivom Travelling. Prije toga je objavila EP Days of Innocence koji je također naišao na jako dobre reakcije svih onih koji vole nježniji, topliji i pomalo melankolični glazbeni izričaj. 

M.O.R.T. je beskompromisni autorski punk/blues bend iz Sinja, koji postoji od 2003., ali s ozbiljnijim radom i većim brojem nastupa kreću prije 4 godine. Pobrali su velik broj nagrada na raznim natjecanjima i festivalima, čak i izvan granica Hrvatske, a valja istaknuti i pobjedu na prvom izdanju RockOff festivalu. Velik broj kritičara slaže se kako je njihov album Odjel za žešće najbolji rock album u 2014., a njihovi nastupi poznati su kao vrlo energični, na momente i opasni. Kundyak Mezhie je četveročlani psychodelic rock bend iz Splita osnovan 2005. godine kojeg čine iskusni muzičari koji sviraju u brojnim drugim bendova i projektima. Upravo to iskustvo dolazi do izražaja kod svirki uživo koje sve prisutne odvlače u neke magične sfere i naprosto osvaja svakim novim tonom, a samo je pitanje dana kada će ovaj bend privući pažnju većeg broja publike i medija. 

Detaljan program možete pronaći ovdje.


Povezano