Mala urbana meka

srijeda, 26.07.2017. - petak, 28.07.2017.
graffiti_630

Graffiti na Gradele regionalni je graffiti festival koji se u Bolu na Braču održava već šestu godinu na prostoru “Fabrike”, odnosno bivše tvornice ribe, te napuštenog hotela “Bijela kuća”. Riječ je o neprofitnoj i u potpunosti volonterskoj inicijativi mladih koja za cilj ima okupiti što više mladih graffiti umjetnika i glazbenika iz cijele regije, kako bi na nekoliko dana Bol pretvorili u malu urbanu meku, kreirali platformu za umrežavanje, nove suradnje, kreativan rad i dobro druženje te svojim aktivnostima zaživjeli napušteni i devastirani hotelski kompleks “Bijela kuća”.

Graffiti na Gradele i ove će godine na tri dana Bol na Braču pretvoriti u ljetnu rezidenciju graffitera i street art umjetnika te glazbenih imena i DJ-eva koji će od 27. do 29. srpnja nastupiti na šestom izdanju festivala. 

Ovogodišnji line up najjači je do sada i pokazuje kako GNG iz godine u godinu postaje omiljeno odredište umjetnika i repera, ne samo s područja Hrvatske, već i susjednih zemalja, a ove godine zidove će oslikavati i umjetnici iz Španjolske, Paname, s otoka Reunion… Na popisu imena koja će crtati po Bijeloj kući i Fabrici našli su se Lonac, Lunar, JACE, Sebas Velasco, Iñigo Sesma, Andi Soto, Azram, Chez 186, Sarme, Artez, Junk, Nikola Mihajlović, Modul Osam, Casino, Royal, Mane Mei, Hana, Artu Ditu, Anxio, Wuper Kec, Smack i Rina.

Tri su glazbena festivalska dana i prvog dana nastupit će zagrebački surf bend Dog’s Beach, nakon čega slijedi DJ program, za drugi dan (28.7.) invaziju na Bol najavila je Triestri banda (Kuku$ + High 5 + Buntai + Bore Balboa + VRH&Oreb), dok će trećeg dana (29.7.) nastupiti Edo Maajka, Krešo Bengalka, Marchello i Tone Tuoro.

Dnevni lounge na prostoru Bijele kuće s pogledom koji puca na predivnu plažu cijeloga će dana zagrijavati DJ-i VRH (Kiša metaka), Kuna, Niki Peducci, Nina Davis (Gang Gang), Oliver (Bassinga), Oberön (Oberkuul & Frühstück), Zembo (Blaw:Blaw), Rofellos (Grime Croatia), Wvdup, Tikach, Gezin 808 Mafia i Radio Los Santos. Dnevni program i ove godine uključuje radionice za djecu, skateboard sessione, izložbe, projekcije filmova…

I ove godine ulaz na festival je u potpunosti besplatan, a uz kupnju festivalske narukvice po cijeni od 20 kuna organizatori su, u suradnji s partnerima, pripremili brojne popuste.


Povezano