Karlovac Dance Festival

Karlovac, razne lokacije
četvrtak, 09.11.2023. - subota, 11.11.2023.
Moja babusja ne poznaje izraz biopower

Nadolazeći drugi blok jesenske edicije Karlovac Dance Festivala održat će se od  9. do 11. studenoga te će ugostiti umjetnike i organizacije. Izvedbe i popratni program će se održati u Gradskom kazalištu Zorin dom i Kinu Edison, a radionički program u Ateljeu suvremenog plesa u Karlovcu. 

Drugi blok festivala započinje okruglim stolom Što vam je potrebno da budete umjetnici?. Pitanje i razgovor pokreću se u petak, 10. studenoga 2023. u 12 sati u Kinu Edison u okviru projekta Mreže izvedbenih umjetnosti. U razgovoru će sudjelovati recentni hrvatski umjetnici i stručnjaci: Alexandra Madsen, Koraljka Begović, Tea Kantoci, Zvonimir Dobrović, Matija Ferlin i Antonia Kuzmanić. Moderirat će Maja Purgar. Namjera okruglog stola je otvoriti potrebnu diskusiju o položaju plesnih umjetnika i radnika u kulturi te preispitati i učiniti vidljivijim uvjete prekarnog rada u području suvremene plesne umjetnosti.

Festival službeno otvara predstava HEROES  autora Brune Isakovića i Mie Zalukar  u petak, 10. studenoga u 20 sati u kazalištu Zorin dom. Predstava je nastala u produkciji Udruge Domino i Umjetničke organizacija Malo sutra, a izvode je Gendis Putri Kartini i Mateja Miković.

Jesenska edicija zatvara se predstavom MOJA BABUSJA NE POZNAJE IZRAZ BIOPOWER autora Nastasje Štefanić Kralj i Matije Kralja Štefanića u subotu, 11. studenoga u 19 sati u Kinu Edison.  Ova intimna predstava je nastala kao reakcija na rusku invaziju Ukrajine, a vezuje se na ukrajinsko porijeklo autorice.  Predstavu izvodi Nastasja Štefanić Kralj koja ujedno potpisuje i koreografiju. Dramaturgiju potpisuje Jasna Jasna Žmak, koja je i autorica tekstova zajedno sa Matijom Kraljem Štefanićem. Za dizajn svjetla zadužen je Anton Modrušan

Pored spomenutih predstava, i ova edicija uključuje edukativni program. Kreativnu plesnu radionicu voditi će Koraljka Begović. Radionica će se održati 10. studenoga od 14.30 do 16.30 sati u Ateljeu suvremenog plesa.

Ulaznice za predstave u kazalištu podižu se na izvedbenim lokacijama (blagajni GK Zorin Dom ili Kino Edison). Detaljnije informacije o festivalu pronađite na ovdje. 


Povezano