Hvarski Serum protiv zimskog sna

Grad Hvar, više lokacija
petak, 27.10.2023. - nedjelja, 29.10.2023.

Osmo izdanje festivala Hvarski Serum protiv zimskog sna će se održati u gradu Hvaru od 27. do 29. listopada, u mini društveno-kulturnom centru Fabrika 35 i na hvarskoj Venerandi. Festival promovira nezavisnu kulturu u otočkoj zajednici i želi biti inspiracija za osmišljavanje i realizaciju više društveno-kulturnih događanja kroz zimu u gradu i na otoku Hvaru.

Serum festival otvara se u petak, 27. listopada u prostoru Fabrika 35 izložbom 8 – retrospektivna introspekcija, kojom će udruga Platforma predstaviti priču o samom festivalu kroz posljednjih osam godina. Večer se nastavlja zabavnim kvizom Ko to more platit, a završava predstavljanjem nove hvarske rap grupe 3 GLOVE na Venerandi.

U subotu, 28. listopada se održava radionica izrade prirodne kozmetike by HagMade iz Starog Grada nakon koje slijedi razgovor s autoricom Vanom Kovačić i promocija njene zbirke Pinke pisane na hvarskom dijalektu i inspirirane djetinjstvom na otoku. Večer će se završiti koncertom zagrebačkog underground benda Antenat na Venerandi.

Program u nedjelju, 29. listopada započinje umjetničkim pripovijedanjem narodnih priča iz cijelog svijeta u izvedbi glumice i dramske pedagoginje Jasmine Aleksandre Žiljak, a festival se zatvara KoncARTom Ane Paške, umjetnice, izvođačice i glazbenice s otoka Paga.

Više informacija o programu i aktivnostima festivala možete naći ovdje.


Povezano