28. Tjedan suvremenog plesa

ponedjeljak, 23.05.2011. - srijeda, 01.06.2011.
Sideways Rain_500

Zagreb i Rijeka od 24. svibnja do 2. lipnja bit će domaćini 28. Tjedna suvremenog plesa, jednog od najvažnijih i najvećih festivala suvremenog plesa u regiji.

U ovom izdanju tradicionalno će biti predstavljena hrvatska koreografska platforma, s izborom djela iz recentne produkcije hrvatskih stvaralaca, te još 17 koreografa i trupa iz 10 zemalja.

Na Tjedan stižu autori koje je publika upoznala na početku njihove karijere, a danas suvereno vladaju europskim scenama – Jasmin Vardimon i Luca Silvestrini, iz Velike Britanije. Po prvi put festivalskoj će se publici predstaviti koreografi Thomas Noone iz Španjolske, Guilleme Botelho iz Švicarske, Didier Theron iz Francuske, te Portugalka Clara Andermatt. Chris Haring, koreograf renomirane austrijske skupine Liquid Loft predstavit će svoju legendarnu koreografiju Running Sushi, dok će nizozemski koreograf Andre Gingras kroz video instalaciju razmatrati cijenu tijela u pokretu. Posebna će poslastica biti plesni spektakl The Project u produkciji izraelske Opere i Suzanne Dellal Centra s ukupno 24 plesača.  

Ulaznice za sve predstave, kao i posebne festivalske propusnice te kompleti s  popustom, u prodaji su u Zagrebačkom plesnom centru, dok će ulaznice za izvedbe u Rijeci biti moguće nabaviti sat vremena prije izvedbi na blagajni HKD Sušak.

Program i raspored pogledajte ovdje, a ulaznicu za kartu “My Fire Is Still Burning For You” možete osvojiti našoj nagradnoj igri.

 


Povezano