20. S.A.R.S.

Sinj, Hipodrom
petak, 21.07.2023. - subota, 22.07.2023.
FOTO: Milan Šabić

Za vikend 21. i 22. srpnja na sinjskom Hipodromu održava se jubilarni, 20. po redu S.A.R.S. festival koji, osim koncerata, donosi i slikarske radionice te sajam gramofonskih ploča.

Iza festivala stoji udruga SKUP (Sinjski kulturni urbani pokret) koja je, usprkos zahtjevnim uvjetima, festivalski program uspjela održati 20. godina u kontinuitetu.

Idejni začetnici festivala davne 2003. krenuli su od ideje sinjskog amaterskog rock susreta, da bi s godinama program bivao sve dalje od amaterskog, a “olabavila” je i žanrovska odrednica rock susreta. Od amaterskog susreta na kojem su svoje prve glazbene korake napravili više-manje svi lokalni bendovi, S.A.R.S. je odrastao u etabliran i prepoznat festival koji je tijekom 20 godina djelovanja ugostio većinu najznačajnijih lica regionalne glazbene scene.

Jubilarno izdanje u petak otvara niz sinjskih bendova – Radagast, Darkvud, Embrio, Shewa i MORT, dok je subota rezervirana za goste i susjede pa tako u Sinj dolaze Lopoč, Detour, Six Pack i Partibrejkersi.


Povezano