Suptilne tehnologije: bio-elektroničke dimenzije

ponedjeljak, 18.08.2014. - subota, 23.08.2014.
hackny_630 FOTO: hackNY

Hackathon Suptilne tehnologije – bio-elektroničke dimenzije, no.2 odvijat će se u Gračacu od 19. do 24. kolovoza, dok će treći dio biti održan od 3. do 5. listopadu u Osijeku. 

Međunarodni ljetni kamp hackathon pod nazivom Suptilne tehnologije – bio-elektroničke dimenzije, br. 2 u Gračacu okupit će hakere, DIY entuzijaste, umjetnike, biologe, dizajnere, znanstvenike, inženjere, te će uključivati radionice, istraživački i terenski rad, otvorene laboratorije, prezentacije, koncerte, performanse, projekcije, predavanja i tematizirane masterclass radionice za hakiranje i kreiranje novih umjetničkih i kulturnih praksi, te mini simpozij intermedijskih i novomedijskih trendova pod nazivom Nameless SymposiumCiljna publika ovog događanja u prirodi jesu mladi umjetnici, aktivisti, inženjeri, te mala, ali vrijedna lokalna zajednica regije, koji se pozivaju da urbani okoliš i asfalt zamijene prirodnim okolišom. U okviru hackathona bit će organiziran otvoreni kamp za sve polaznike koji žele sudjelovati. 

Fokus hackathona je kvalitetna edukacija vezana uz stvaranje elektroničkih i kinetičkih instalacija, uređaja za unapređivanje kvalitete života u urbanim sredinama pogonjenim na solarnu energiju ili vjetar, samoodržive sustave, sound art (DIY sintesajzeri i muzički instrumenti), elektroničke DIY instrumente, programiranje, biohakiranje (biljke koje sviraju), interaktivni dizajn, nosivu tehnologiju, 3D printanje, robotiku, hakiranje hrane… Cilj hackathona je sublimiranje znanja na nekoliko razina kroz kombinaciju prakse, istraživanja i dijeljenja znanja, te pronalaženja novih samoodrživih praksi primjenjivih kako u prirodnom okruženju, tako i u urbanom krajoliku.

Hackathon pokrenut od strane tri organizacije – Radiona.org iz Zagreba, UKE iz Varaždina i Istok iz Osijeka – cilja prema intersektorskoj suradnji s ostalim zainteresiranim mjestima i gradovima. Okolica Gračaca kao mjesto netaknute prirode, te regija koja se do sada nije imala prilike upisati u kartu intermedijskih praksi predstavlja velik izazov organizatorima i gostima hackatona.

Partneri projekta su Tehnički muzej i Kultura promjene Studentskog centra, a projekt je realiziran kroz mrežu Clubture u sklopu programa “Clubture-HR 2014.” Detaljnije informacije potražite ovdje


Povezano