Crno i plavo

ponedjeljak, 14.05.2012. - četvrtak, 24.05.2012.
morten_andersen_630

Morten Andersen jedan je od rijetkih umjetnika dobitnika doživotne stipendije u Norveškoj (“Statens kunstnerstipend”). U svega dvadeset godina djelovanja, izlagao je u više od dvadeset zemalja i o njemu je objavljeno dvanaest publikacija. O svojim “fotoknjigama” izjavio je: “Od 1999. fotoknjiga je osnovni medij za prikazivanje moga rada. Osim što je objekt umjetnosti sama po sebi, knjiga je demokratski, dostupan i intiman medij u kojem zbroj pojedinačnih fotografija i uređivanja stvara veću cjelinu koja, kao u romanu ili na filmu, stvara priču koja te može odvesti na nova mjesta i k novim iskustvima. Zajedničko svom mom radu i motivaciji za fotografiranjem je znatiželja i želja da istražujem i proučavam mjesta i okoliš, bilo to u Oslu, norveškim šumama, mojoj četvrti, underground rock sceni Osla ili međunarodnim gradovima”.

Također, publika će imati prilike vidjeti cijeli ciklus fotografija Black and Blue, izložen spajajući projekcije više od stotinu fotografija te postav niza fotografija kaširanih na aluminiju. 

Izložba će biti otvorena u utorak, 15. svibnja u 19 sati, a u 20 sati održat će se razgovor s umjetnikom kojega će voditi kustosice Sandra Križić Roban i Vanja Žanko.

Radi se o prvoj međunarodnoj suradnji Laube, a ostvarena je s Veleposlanstvom Kraljevine Norveške u Zagrebu.  


Povezano