Građanska participacija i samoorganiziranje

Mirta je ustanova za obrazovanje odraslih čiji je djelokrug rada obrazovanje za mir, demokraciju, građansko samoorganiziranje, volonterstvo, mlade.

pripremila:
Matija Mrakovčić
lumen_630 FOTO: Lumen - Paris Light Brigade

Pripremila: Matija Mrakovčić

Mirtu je 2014. osnovao Centar za mirovne studije u suradnji s partnerima Mrežom mladih Hrvatske, Volonterskim centrom Osijek i udrugom Smart iz Rijeke i Zagreba. Osnovana je s ciljem provođenja neformalnih i verificiranih obrazovnih programa, seminara, predavanja i drugih javnih događaja vezanim uz obrazovanje odraslih.

U inicijalnom periodu partneri će u suradnji s Mirtom provoditi sljedeće neformalne obrazovne programe: Mirovne studije, u suradnji s Centrom za mirovne studije, Studije za mlade, u suradnji s Mrežom mladih Hrvatske, Demo-akademiju, u suradnji s Volonterskim centrom Osijek, Usavršavanje nastavnika iz područja mirovnog, građanskog obrazovanja i obrazovanja za demokraciju te Akademiju za management neprofitnih organizacija, u suradnji sa Smartom.

Uz provođenje programa, Mirta će se zalagati za priznavanje neformalnih obrazovnih programa, kao i formalno priznavanje obrazovanja za mir, demokraciju, građansku participaciju i samoorganiziranje s ciljem društvene promjene i postizanja društvene pravde.

Mirta je suradnica Platforme za Građanski odgoj i obrazovanje i Antifašističke lige Hrvatske, a razvijanje i provođenje obrazovnih programa u 2015. i 2016. financijski podržavaju Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva kroz Norveški fond, Centre znanja i program Demokratizacija 2.0, Grad Zagreb i Europska unija.

U četvrtak, 19. studenog, Ustanova je raspisala javni natječaj za imenovanje ravnatelja odnosno ravnateljice. Natječaju mogu pristupiti osobe koje zadovoljavaju uvjete za učitelja, nastavnika ili stručnog suradnika osnovne ili srednje škole, imaju stručne, radne i organizacijske sposobnosti, te imaju minimalno petogodišnje iskustvo u organiziranju i provedbi obrazovnih programa za odrasle.

Prednost će imati kandidati odnosno kandidatkinje koje dobro poznaju sadržaje obrazovanja za mir, nenasilje i aktivno građanstvo, imaju iskustvo provedbe formalnih i neformalnih programa građanskog i mirovnog obrazovanja, imaju iskustvo vođenja tima i organizacijskog upravljanja, poznaju sustave obrazovanja Republike Hrvatske i u inozemstvu, imaju iskustvo u pisanju projekata i namicanju sredstava.

Pozicija ravnatelja je volonterska, prijave se podnose do 26. studenog, a rad počinje 1. siječnja 2016. godine. Uvjete natječaja potražite ovdje.

Ovaj članak objavljen je u sklopu projekta Demokracija bez participacije koji je sufinanciran sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

Objavljeno
Objavljeno

Povezano