Zemlja znanja na velikom platnu

Film Zemlja znanja dokumentira 35 dana blokade fakulteta, tijekom kojih Vlada ignorira studente.

sasa_ban_zemlja_znanja_480

Zemlja znanja, prvi dugometražni dokumentarni film redatelja Saše Bana, bit će prikazan u sklopu programa ovogodišnjeg Zagreb Film Festivala.

Film prati studente Filozofskog fakultetu u Zagrebu koji 20. travnja 2009. godine preuzimaju kontrolu nad fakultetom. Od Vlade Republike Hrvatske zahtijevaju ukidanje svih oblika plaćanja visokog obrazovanja. Tijekom blokade fakulteta studenti sve odluke donose metodom direktne demokracije.  Tako Plenum, tijelo sastavljeno od više stotina studenata, postaje glavni lik filma. Paralelno pratimo i drugu, medijsku stvarnost u kojoj “žive” osobe od političke važnosti i odlučuju o našoj današnjici i budućnosti.

Film možete pogledati 19. listopada u 9 sati u Kinu Europa nakon press konferencije ili na glavnoj projekciji u 16.30 u Kinu Tuškanac te 20. listopada u 19 satu u Dokukinu uz razgovor s redateljem. Valja posebno istaknuti kao termin prikazivanja nedjelju, 23. listopada u 16 sati u Kinu Tuškanac, kada je predviđena posebna solidarna projekcija pri kojoj će 50 posto prihoda od prodaje ulaznica biti donirano Plenumu Filozofskog fakulteta u Zagreb. Film je nastao u koprodukciji Hulahopa i HRT-a. 

Više o filmu saznajte ovdje.

Izvor: ZFF

 

Objavljeno
Objavljeno

Povezano